Privébrowsen en site-instellingen
Scheid lokale browsersessies en bekijk wat websites mogen gebruiken.
Privébrowsen
Hoe start ik een privésessie?
Gebruik ‘File > New Private Tab’ of ‘File > New Private Window’. Controleer vóór het browsen of de bestemming ‘Private’ is. Privéwebsitegegevens gebruiken tijdelijke opslag die losstaat van browsen in de modus Regular.
Wat blijft er over als ik klaar ben?
Privétabbladen en hun browsegeschiedenis worden niet hersteld. Bestanden die je bewust bewaart, blijven op de gekozen plek staan. Privébrowsen wist geen gegevens die websites bewaren en verbergt je verbinding niet voor elke betrokken dienst.
Kan ik Bigfoot-netwerkfuncties gebruiken tijdens privébrowsen?
Bigfoot-identiteit, wallet, publicatie- en bijdragefuncties zijn niet beschikbaar tijdens privébrowsen. Een hulppagina van de website kan wel in een privétabblad openen, omdat het lezen van de website gewoon websurfen is.
Sitebeheer
Hoe open ik Sitebeheer?
Klik op de knop met sitegegevens in de adresbalk. Sitebeheer wordt geopend voor de pagina waarop je bent, met de rijen Verbinding, Sitegegevens en Machtigingen. Elke rij opent de details op dezelfde plek, zonder de pagina te verlaten. Bij betegelde pagina’s geldt dit voor de tegel waarin je werkt.
Wat toont Verbinding?
Of je verbinding met de site beveiligd is. Wanneer de browserengine het certificaat van de site levert, opent Certificaat bekijken het in de certificaatviewer van je systeem.
Hoe verwijder ik cookies of gegevens van een site?
Open Sitegegevens. Daar worden de cookies van de site en hun details weergegeven, maar nooit hun inhoud. Je kunt één cookie verwijderen, alle cookies van de site wissen of Alle sitegegevens wissen kiezen.
Waar bekijk ik de machtigingen van een website?
Open Machtigingen in Sitebeheer. Camera en Microfoon kunnen worden ingesteld op Vragen, Toestaan of Blokkeren, en JavaScript op Toestaan of Blokkeren. Een wijziging in JavaScript wordt actief wanneer de pagina opnieuw wordt geladen of wanneer je naar een andere pagina gaat. Een instelling die door je besturingssysteem of de browserengine wordt beheerd, wordt wel getoond maar kan hier niet worden gewijzigd; de eigenaar ervan wordt vermeld.
Wat gebeurt er wanneer een site om toegang tot mijn camera of microfoon vraagt?
Bigfoot vraagt het en noemt de site die toegang wil. In normale navigatie worden Toestaan en Blokkeren voor die site onthouden. Als je het verzoek sluit zonder een keuze te maken, wordt alleen dat verzoek geweigerd. De camera- en microfooninstellingen van je besturingssysteem blijven van toepassing.
Waarom tonen meldingen ‘Beperkt door Apple’?
Op een Mac ondersteunt Apple websitemeldingen in Safari, maar stelt ze niet beschikbaar voor andere browsers die op zijn webweergave zijn gebouwd. Bigfoot kan er daarom niet om vragen of ze toekennen. Selecteer de rij voor een korte uitleg.
Worden mijn keuzes opgeslagen?
In normale navigatie wel, voor elke site. In Privénavigatie blijven ze bestaan totdat je je laatste privévenster sluit.
Trackingbeveiliging
Hoe schakel ik trackingbeveiliging uit voor één site?
Klik op de knop voor trackingbeveiliging naast de knop met sitegegevens in de adresbalk en kies Voor deze site uitschakelen. De pagina wordt opnieuw geladen. Beveiliging weer inschakelen maakt dit ongedaan.
Moet ik bescherming uitschakelen als een pagina niet werkt?
Laad de pagina eerst opnieuw en controleer of de website zelf beschikbaar is. Als je voor de diagnose een beschermings- of machtigingsinstelling wijzigt, verander dan alleen wat nodig is voor die site en bekijk het daarna opnieuw. Zie Privébrowsen, blokkeerders en VPN's om hun verschillende taken te begrijpen.
Wat is het verschil tussen Standaard en Agressief?
Standaard is de standaardinstelling. Agressief past beveiliging ook toe op de site die je zelf bezoekt, waardoor sommige websites mogelijk niet goed werken. Bigfoot waarschuwt je: Sommige websites werken mogelijk niet goed met Agressieve beveiliging. Kies het niveau onder Privacy in Instellingen; een wijziging geldt vanaf de volgende pagina die je laadt.
Werkt trackingbeveiliging in Privénavigatie?
Ja, met dezelfde instelling als in normale navigatie. Als je dit voor een site uitschakelt in Privénavigatie, blijft die keuze alleen bestaan totdat je je laatste privévenster sluit.
Op zoek naar iets anders?
Bekijk de producthulp, verken Leren of zoek een term in de Woordenlijst. Je kunt ook contact opnemen met een vraag.